ˆê‹‰Œš’zŽmŽ––±Š  
‘½“c³Ž¡ ƒAƒgƒŠƒG
  td-Atelier
news and press
profile
works
past works
blog
contact
 

new ¨
new ¨
new ¨
new ¨
new ¨
new ¨

recommend ¨
recommend ¨
recommend ¨
recommend ¨
recommend ¨

recommend ¨
recommend ¨


recommend ¨
recommend ¨
recommend ¨
recommend ¨
recommend ¨

recommend ¨
recommend ¨







recommend ¨




recommend ¨


recommend ¨

recommend ¨


recommend ¨





recommend ¨

ryu no ana
myohonji ossuary / joint grave
suzuki clinc
the world under the table
kawamichiya_kosyoan
oishii park
miharashi coffee
machiya in marutamachi
house in bukkoji
house in shimogamo
bar / studio GIONSYA
yoridoko
syabekurodai
bamboo tent in Kuju
mugen plus
exhibition of dam
KOH no TAYORI
bokuyado nishijin
otoyado IKUHA
Factory of "Kajika no Aburi"
"book rental and tea shop"
a day in khaki
kumanonism!
kohnoie
Shizuya KYOTO
Uchi x Ten
Exbition for Tamoto Kenzo
kiosk in ikaruga
"Architecture and Society"
MOKEI KASEI
Exhibition at Kinki Univ
Koko wa Soko
atelier in nishiohji
kenchiku_chronicle
office on Oike street
coffee shop "Erika" 2nd
tanzaku
japanese old folk house in seikacyo
coffee shop "Erika"
dice with ZERO
house in hanayashiki
<house
nico's building
rolling houses
traditional "SUKI" residence in simogamo
house in murasakino
folly of "ro"
tsurara
hekimen
geta-structure
handrail in the forest
house in koyodai
mgg
sodatsu ie
huo

ƒQƒXƒgƒnƒEƒXžõh ¼w
/ ç–{ã—§”„‚̃Rƒ“ƒvƒŒƒbƒNƒX
bokuyado nishijin

 
   


ªclick image
¨movie

Term:2017-2018
Client:Bokuyado
Design:Tada Masaharu + Endo Shojiro
Structual Adviser:Mondo Yoshiki
Garden Design:Michikusa,co.Ltd.
Construction:Fujisaki Gumi.Co.,Ltd.
Total Floor Area:117.34m2
Photo and Movie:Matsumura Kohei
   

 

before

‹ž“sŽs‚ð“ì–k‚É‘–‚éç–{’Ê‚è‚É–Ê‚µ‚½–Ø‘¢2ŠKŒš‚Ă̏Z‘î‚ðA
ƒQƒXƒgƒnƒEƒX^ƒJƒtƒF^ƒI[ƒi[Z‘î‚Æ‚¢‚¤•¡‡Ž{Ý‚ւƃŠƒmƒx[ƒVƒ‡ƒ“‚·‚éB
Šù‘¶Œš•¨‚ÍŠô“x‚à‘‰ü’z‚ðŒo‚āA“¹˜H‚©‚牜‚ÉŒü‚©‚Á‚Ä•À‚Ô3‚‚̌š•¨‚ª‚¿‚®‚Í‚®‚ÉŒq‚°‚ç‚ê‚Ä‚¢‚½B
‘ϐk•â‹­‚ð‰Á‚¦‚È‚ª‚çA“¹˜H‘¤‚ÌŒš•¨‚Ì1ŠK•”•ª‚ð‘å‚«‚­Œ¸’z‚µA‰œ‚Ì2‚‚̒ë‚Ö‚Æ•—‚âŒõAŽ‹ü‚ª’Ê‚¶‚éŠO•”‹óŠÔi˜H’nj‚ð‚‚­‚Á‚½B
˜H’n‚ɂ͗΂ª‚ ‚Ó‚êA—·s‹q‚Æ’nŒ³‚̐lX‚ªW‚¤‹óŠÔ‚Æ‚È‚éB
ƒƒW‚É‚ ‚éƒJƒtƒF‚ð‰¡Ø‚èAƒQƒXƒgƒnƒEƒX‚ÌŒºŠÖ‚É’H‚è‚‚­B‰œ‚Ì’ë‚ŁA‚©‚‚Ă̌š•¨‚ÅâJ‚ç‚ê‚Ä‚¢‚½¬âK‚ªoŒ}‚¦‚éB
’†‚É“ü‚é‚Ɛ‚«”²‚¯‚Ì‚ ‚éƒtƒƒ“ƒgA¬ã‚è‚Ì‚ ‚鋤—pƒ‰ƒEƒ“ƒW‚ª‚ ‚éB
2ŠK‚É‚ ‚ª‚é‚ƁAƒLƒ…[ƒu‚Æ•Ç–Ê‚Å‚Å‚«‚½‹qŽº‚ªŠù‘¶‰®ª‚̃Vƒ‹ƒGƒbƒg‚̉º‚É”z’u‚³‚ê‚Ä‚¢‚éB
Œš’z‚Ì“àŠO‚É‚ ‚éAƒƒWA‘召ƒLƒ…[ƒuA¬ã‚èA•Ç–ʁA—΂Ƃ¢‚Á‚½—v‘f‚ÍŠX•À‚Ý‚ð‘z‹N‚³‚¹A‚³‚È‚ª‚çŠX•À‚Ý‚ðŽUô‚·‚é‚悤‚È‹óŠÔ‚Æ‚È‚Á‚Ä‚¢‚éB



We renovated the wooden two-story house in Kyoto to a complex facility
(guest house, cafe and owner's residence).
Existing buildings were rebuilt and rebuilt many times, so they had a strange shape.
So we once organized the structure and added structure reinforcement.
And we greatly reduced the first floor part of the building.
By making an alley there, wind, light and sight line have come to the back of the site.
The alley is overflowing with greenery, a space where tourists and locals gather.
Travelers cross the cafeL in the alley and get to the entrance of the guest house.
There is a small shrine in the courtyard.
This is a shrine worshiped in the former building, we rebuilt.

This guesthouse has a front with a colonnade and a shared lounge with small steps.
Japanese paper is pasted on the wall of the common lounge.
By Japanese paper, soft light fills the room.
Rooms on the second floor are in cubes and walls under the roof of the existing building.
Elements such as alleys, large and small cubes, small steps, walls, and greens
inside and outside the building remind the townscape.
It is such a space as to walk around townscape.